Begin typing your search above and press return to search. Press Esc to cancel.

HerskindHerskind er en lille landsby, som ligger i randområde til Aarhus Kommune. Dette har og har haft en afsmittende effekt på byen og dens udvikling.

Rigtig mange børnefamilier er flyttet til Herskind. De ældre borgere i Herskind vælger at blive i deres huse, så længe helbredet tillader dette.

Siden 1960 har byen gennemgået en udvikling, hvor befolknings-tilvæksten er vokset støt og roligt, således at der nu er omkring 750 husstande, mod tidligere omkring 50.

Både Herskindskolen og Dagli´Brugsen i Herskind nyder godt af dette, og vi kan således opretholde en folkeskole med 9 årgange. Skolen lever op til nutidens standard og krav, dog har skolen på visse områder været foran og et foregangseksempel på tidlig engelsk, allerede fra 0. klasse. Her skal vi tilbage til omkring starten af 80érne.

Dagli Brugsen er en god og aktiv butik, som er på forkant med tiltag.Herskind en en meget driftig og aktiv landsby. Et sted, hvor der er rigtig mange foreninger, som tilbyder mange forskellige aktiviteter. Herskind forsamlingshus har f.eks. etableret seniorklub for de ældre borgere. Her mødes de hver 2. onsdag til hyggeligt samvær.

Der er ligeledes en babycafé for barselsmødre, som mødes i forsamlingshuset.
En gruppe på 10-12 sypiger, mødes i vinterhalvåret, hvor der bliver lavet patchwork og strikket.

Herskind boldklub / idrætsforening tilbyder mange forskellige idræts-aktiviteter året rundt.
Herskind dilettantforening har for længst holdt 30 års jubilæum.

Der findes 4 grundejerforeninger i byen.

Foreningsbladet Herskindsigt har haft 40 års jubilæum. Dette foreningsblad udkommer 4 gange årligt. Også dette bliver lavet ved hjælp af frivillige, med en tovholder, som samler ”trådene” inden deadline for trykning.

Byens gamle bykerne er rig på fortællinger og rummer mange gode historier, som rigtig mange ikke kender. Det vil være her, vi går en runde, når Kultur på hjul finder sted i Herskind lørdag den 14. oktober 2017.

/Anna Margrethe Kristensen, Formand for Herskind Forsamlingshus

Lørdag den 14. oktober i Herskind Forsamlingshus.

Herskind Forsamlingshus
Langelinie 56
8464 Galten