Begin typing your search above and press return to search. Press Esc to cancel.

Lime


31. oktober 2015 får Lime i Syddjurs Kommune besøg af Kultur på hjul. Pernille Stentoft tager først byens borgere med på en sansevandring og derefter byder kunstner Joaquin Zaragozw på workshop.

Pernille Helberg Stentoft
Kulturformidler

Pressemeddelelse om Kultur på hjul i Syddjurs:
Drømmehuse i Lime

Kultur på hjul var forbi Lime, og der blev skabt drømmehuse og vandret i det flotte efterårsvejr.

Det var en smuk efterårsdag i Lime med høj sol og nuancer i orange, gul og rød overalt i den lille charmerende by i den nordvestlige del af kommunen. I 14 dage have kulturformidler Pernille Stentoft været næsten dagligt på besøg i byen og opsøgt historier om børnene i byen, de mange erhverv der har været, dengang kirken blev købt, når der var cirkus i byen, men også om et helt nyt projekt, der skaber fremtiden i byen blev fortalt. 47 havde meldt sig til dagen, der begyndte kl.10 med en vandring rundt i byen efterfulgt af hyggelig frokost i forsamlingshuset og en workshop med den spanske billedkunstner Joaquin Zaragoza. Som afslutning var der koncert med musiker og sangskriver Anders Graae, der med baggrund i borgernes input havde skrevet en sang om og til Lime, der vakte begejstring og fik tilhørerne til at synge med. Vandringen bød ikke blot på de historiske fortællinger men også på små fine overraskelser i form af sang og musik og lune morgenkager undervejs. De lokale supplerede undervejs med anekdoter men blev også overrasket over, at der var flere af historierne de ikke kendte til.

På workshoppen blev der skabt blå huse til en drømmevej, og det viste sig, at mange af husene var dem, der lå i Lime og som deltagerne bor i, så som Joaquin Zaragozza og Pernille Stentoft udtrykte det, så blev det en meget fin fortælling om Lime, at selvom flere bor i huse, der er en andens, fordi man overtager huset og dets historier fra tidligere ejere, så har mange det sådan i Lime, at de bor i deres drømmehus hver dag.

Projektet Kultur på hjul er et tværkommunalt samarbejde, hvor Syddjurs Kommunes Kulturafdeling arbejder sammen med kommunerne Norddjurs, Skanderborg, Favrskov, Odder og Samsø. Projektet har til formål at få kulturen rundt og ud i de små lokale samfund og få skabt flere fælles kulturoplevelser med udgangspunkt i det, de lokale har til fælles, nemlig det sted de bor og lever. Projektet har en hjemmeside, hvor man kan se film og billeder fra de byer,  hvor der allerede har været Kultur på hjul. Det næste arrangement bliver i Mygind lørdag den 28.november. Tilmelding og yderligere information findes på www.kulturpaahjul.dk.

Billederne er til fri afbenyttelse og nedenstående kan kontaktes for yderligere information.

Maria Work Nygård
Kulturkonsulent
Tlf. 8753 5066
Mobil 2448 5544
E-mail mwn@syddjurs.dk

Her kan du finde noter af folk fra Lime som de skrev lige efter vandringen.

Lime er en mindre landsby i den vestlige ende af Syddjurs Kommune og kører man på landevejen mellem Randers og Ebeltoft (rute 21), er der intet mindre end 3 veje, som fører til byen.

Det er en hyggelig, lidt langstrakt by beliggende på en skråning, der flader ud i Alling Å dal. Lime er omgivet af marker og i udkanten af byen ligger Grusgraven, et dejligt åndehul med shelter, madpakkehytte, et bålsted og masser af plads til fri leg.

Her bor ca. 370 mennesker fordelt på alle aldre, nogle er tilflyttere, andre har boet her hele deres liv og kan fortælle nogle gode historier om ”dengang”.

Lime har 15-18 mindre erhvervsdrivende, en velkørende Dagli’Brugs og hovedkontoret for Vilomix, en stor producent af vitamin og mineralblandinger til husdyr, ligger ligeledes inden for byskiltet.

Forsamlingshuset ligger centralt placeret i byen lige over for kirken og det er ofte her, vores sociale og kulturelle arrangementer finder sted.

Lime er måske en lille plet på landkortet, men hvis vi selv skal sige det, så er det en meget fin lille plet.

Se plakaten for dagen i Lime her.

Kl. 9.45-12 Byvandring ved kulturformidler Pernille Helberg Stentoft
Kl. 13-15 Workshop ved kunstner Joaquin Zaragoza
Kl. 16-16.30 Fernisering og koncert med sangskriver Anders Graae (åben for alle)

Lime Forsamlingshus
Markvænget 2
8544 Mørke