Begin typing your search above and press return to search. Press Esc to cancel.

Helgenæs


Tegneworkshop med Jens-Rune Gissel i Helgenæs forsamlingshus

Kultur på hjul d. 19. August 2017

DMI varslede regn, men eftermiddagen startede godt med solskin. Jens-Rune tog ordet oven på en forrygende frokost i Helgenæs forsamlingshus med Dorthes gode mad. Han fortalte om, hvad eftermiddagen ville byde på: tegning og muligheden for at se på et sted med nye øjne, turistens vågne øjne.

Han fortalte bl.a. om H.C. Andersen, som mest er kendt for sine eventyr og af mange også for sine papirklip. Men få kender hans tegninger, som man bl.a. kan møde i en bog af maleren Kjeld Heltoft.

Jens-Rune læste lidt op fra bogen, den gik på omgang, Jens-Rune fortalte om at tegne og at se.

Alle deltagerne greb en blok, en blyant og et viskelæder og gik ud og fandt et sted at tegne. Nogle tog en stol med, andre fandt en plads i græsset, i et vejkryds, en grøftekant, på en terrasse, en trappesten, en bænk, på toppen af en bakke. Nogle sad i små grupper, andre alene, Jens-Rune sprang rundt og kiggede med på motiver og gav gode råd og en snak om tegning. Der blev tegnet landskab, udsigt, et udhus, en skraldespand, et nedløbsrør, et faldefærdigt tag på et gammelt mejeri, et levende hegn, en brombærranke, en åbning, tre vejskilte, to lys på et bord, en porreblomst i et glas.

Så kom regnen, ganske kortvarrigt, folk rykkede indenfor i forsamlingshuset. Der var blevet tegnet mange fine tegninger, mange motiver på kort tid. Jens-Rune ville lave en udstilling, tegningerne skulle op og hænge, det blev på snore med klemmer i en fint mønster på forsamlingshusets væg.

Og så kunne man gå på opdagelse i hinandens tegninger, gå et skridt tilbage, beundre, tage et billede. Det så ganske flot ud.

Jens-Rune erklærede udstillingen for åben. Han sagde, at sådan en “erindringsklump”, en tegning, har det med at vokse med tiden. Og at man jo har muligheden for at tegne mere, hvis man har lyst.

Solen kom igen, og så var der kaffe og Dorthes hjemmebagte kringle og mere beundring. Tegningerne bliver hængende i forsamlingshuset indtil næste fællesspisning i september. Det er godt, for så er der mulighed for at se dem igen og vise dem frem til andre, der ikke var med til Kultur på hjul i Helgenæs forsamlingshus den lørdag i august.