Begin typing your search above and press return to search. Press Esc to cancel.

Herskind, kunst


Tegneworkshop med billedkunstner Jens-Rune Gissel i Herskind forsamlingshus Lørdag d. 14. oktober 2017

 

Denne lørdag i oktober var 57 mennesker samlet til Kultur på hjul og frokost i Herskind forsamlinghus. Menuen var højtbelagt smørrebrød og ost til dessert, og mens de sidste stykker mad blev spist, var det tid til tegneworkshop med Jens-Rune Gissel, som indtog husets gamle talerstol til sin præsentation.

Vi havde mødt Jens-Rune allerede om formiddagen under vandringen, hvor vi var omkring forsamlingshuset til fernisering af en udstilling med billeder, malet af Orla Ettrup fra Herskind. Her sagde Jens-Rune lidt om Orlas fine akvareller fra nær og fjern og åbnede udstillingen.

I sin introduktion til workshoppen fortalte Jens-Rune om at se og om muligheden for at se lidt nærmere på Herskind gennem tegning. Når man tegner, skal man bruge øjnene meget – i stedet for at tegne det billede af tingene og stederne, man har inde i hovedet. Noget i den retning sagde Jens-Rune. Hans fortalte og viste eksempler på tegninger af H.C. Andersen, forfatteren, der ud over sine eventyr er mest kendt for sine papirklip, men som også var en fin tegner.

Jens-Rune havde blokke, blyanter og viskelædere med, og han inviterede deltagerne til at finde et motiv enten ude i nærmeste omegn af huset eller inden døre – vejret var lidt fugtigt. Der var sat stole frem udenfor, så det var enkelt at bevæge sig ud og finde et motiv i gårdhaven eller i indkørslen – en krukke med blomster, et arrangement af krukker og opsatser, et kastanjetræ, et vissent blad, en strittende hæk, eller hvad der nu fangede ens blik. Inde ved langbordene i salen blev der tegnet vinduer set indefra og skilte med Nødudgang, og der blev tegnet efter fotografier, som nogle var ude og fange med telefonen. Søndergårdens kalkede murværk fx, fine detaljer, stråtag. Et par stykker kunne næsten ikke løsrive sig fra tegningerne, det var dejligt med den fordybelse.

Jens-Rune lavede en fin udstilling på panelerne på salens ene væg, Anna Margrethe skænkede hvidvin i glas, det var tid til fernisering. Jens-Rune åbnede udstilling for anden gang den lørdag og sagde, at det med at tegne, det kan man jo godt gøre en gang imellem.

Og der blev klappet og drukket vin og sodavand og kigget på hinandens billeder og beundret.

To timer var fløjet afsted.