Begin typing your search above and press return to search. Press Esc to cancel.

Hollandsbjerg


Tegneworkshop i Hollandsbjerg
Jens- Rune Gissel er tegner og maler. Hans workshop i Hollandsbjerg forsamlingshus handlede om at tegne. Inden deltagerne blev sendt ud i landsbyen med skitseblokke og bløde blyanter, holdt Jens-Rune et oplæg i forsamlinghuset, hvor han fortalte lidt om det, at tegne, om hvordan man kan gribe det an, selvom man måske ikke har tegnet i mange år, måske ikke siden man var barn.

Jens-Rune snakkede om at være turist i sin egen by, gå på opdagelse i den, lægge mærke til den med blikket forud for at forsøge at få den ned på papir. Han havde en bog med, som han lod gå rundt, den hedder H.C. Andersen som billedkunstner og er skrevet af Kjeld Heltoft.

H.C. Andersen rejste meget, skrev om stederne han besøgte, og tegnede stederne. Der er mange, der ikke kender H. C. Andersens tegninger. De er enkle og fine. Tegningerne kunne være inspiration for deltagerne i workshoppen, inden de begav sig ud i Hollandsbjerg på jagt efter motiver.

Der var klapstole til alle i skurvognen på Sportspladsen. Jens-Rune opfordrede til, at man skulle tage en stol, finde et sted, sætte sig og kigge på stedet i nogle minutter og først derefter begynde at tegne.

Der blev fundet stole og steder og kigget og tegnet og snakket og givet gode råd til hinanden og udvekslet erfaringer. Nogle fandt et motiv lige ved siden af skurvognen, andre bevægede sig længere væk, ud på en eng, hen til en geddemark, tæt på et træ eller helt op på Møgbakken, hvor landskabet åbner sig. Der gik hurtigt mere end en time. Jens-Rune var rundt og snakke med alle og spørge ind og give gode råd. Nogle stykker kunne slet ikke løsrive sig igen.

Tilbage i forsamlingshuset lavede Jens-Rune en udstilling, der blev klappet og kigget på hinandens billeder og forsamlingshuset bød på et glas. Én sagde, at hvis hun ikke havde hørt Jens-Runes gode oplæg som introduktion til workshoppen, var hun gået ud og havde tegnet en tændstikmand. Men oplægget havde betydet noget for hendes tegning. Godt at høre.

foto 1 foto 2 foto 3 foto 4 foto 5 foto 6 foto 7