Begin typing your search above and press return to search. Press Esc to cancel.

Fruering


Kunstworkshop i Fruering med Joaquin Zaragoza
Kultur på hjul i Fruering d. 21. maj 2016

I Fruering forsamlingshus er der en ganske særlig væg. En endevæg med udstilling af gamle landbrugsredskaber indsamlet af to mænd fra byen. En væg med historier om byen og landbruget engang. En væg at tale om. En væg der tiltrækker blikket.

Billedkunstner Joaquin Zaragoza lod denne væg være del af oplægget til kunstworkshoppen i Fruering forsamlingshus. Væggen kunne være inspiration til det den opgave, deltagerne blev stillet. En anden mulighed var at finde inspiration i steder i landsbyen, måske steder fra formiddagens byvandring.

Joaquin opfordrede deltagerne til at tegne motiver fra denne væg eller motiver fra Fruering på tynde plader af lysegrønt skum, et materiale, man normalt bruger til at lægge under gulvbrædder. Materialet er blødt, og man kan snildt tegne eller blødt ridse motiver ind i skumpladerne med blyant.

Der blev produceret mange tegninger i Fruering forsamlingshus på denne lørdag i maj. Nogle nåede at tegne ganske mange. Det var fine tegninger af steder, landskaber, redskaber. Kirken, kirkegården, forsamlingshuset, hestesko, træer, blomster, en hest, en vej, en hånd, en fodbold, et ansigt i profil, en sol, et hus på en bakke, huse langs en vej, børn der vinker og meget andet.

Joaquin tegnede en ramme med samme form som forsamlingshusets endevæg, og en del af tegningerne på skum blev placeret i denne form. Blå maling blev rullet på i flere lag, børn og voksne lagde kræfter i, derefter blev et stort ark papir lagt ovenpå, papiret blev masseret ned i trykpladerne med mange hænder, papiret blev løftet op – og et flot blåt aftryk med billeder fra Fruering trådte frem. Der var stor glæde over at se billedet, det blev hængt op på væggen i forsamlingshuset, studeret nøje, beundret, kommenteret, hvem havde lavet hvad, snak om hvad den og den tegning mon forestillede.

Og inden længe var der gang i arbejdet med endnu et aftryk, for der blev tegnet meget i Fruering, og der var tegninger nok til endnu et billede, der blev til ved samme proces og hængt op ved siden af det første, og begge blev de en slags baggrundstæppe til koncerten med Anders Graae lidt senere på eftermiddagen.
En skøn eftermiddag med masser af indtryk, udtryk og aftryk af Fruering.

Billeder fra kunstworkshoppen