Begin typing your search above and press return to search. Press Esc to cancel.

Sjelle


Turist i Sjelle med blok og blyant
Kunstworkshop i Sjelle forsamlingshus med Jens-Rune Gissel d. 18. 6. 2016

Gå ud og vær turister i jeres egen by, lød opfordringen fra Jens-Rune Gissel som introduktion til en eftermiddag med tegning i Sjelle. At tegne er at se, lød det også. Det er titlen på en bog om at tegne, og en sætning, der passede godt til udfordringen denne lørdag: at bevæge sig ud i sin egen by, se på byen som var man turist, finde et motiv, se på det, tegne det.

Som inspiration viste Jens-Rune nogle skitser lavet af H. C. Andersen. Andersen rejste rundt og skrev – og tegnede. Motiver fra en italiensk landsby fx. Med enkel streg og stor virkning. Jens-Rune lod en bog gå rundt, H. C. Andersen som billedkunstner af Kjeld Heltoft. Her var gengivet en del af Andersens tegninger, også de mere syrede, der som Jens-Rune sagde kunne minde om telefontegninger eller tatoveringer.

Efter dette inspirerende oplæg i forsamlingshuset blev alle udstyret med skitseblok, blyant, viskelæder og klapstol og sendt i byen, eller rettere sagt, op på kirkegården i Sjelle for at lede efter motiver. Finde et motiv, sætte sig til rette på klapstolen, se på motivet, tegne, se. I over en time.
Der var raslen i perlegruset, folk gik rundt for at finde det rigtige sted at slå sig ned, småsnak med de nærmeste tegnere. Fordybelse. Muligheden for at fokusere på netop dette sted.

Nogle så nærmere på gravsten, andre på kirkemurens granitkvadre, præstegårdens stråtag, blomster, træer. Nogle fokuserede på en enkelt detalje, mens andre sprang ud i at tegne både kirke og kirkegård.

Jens-Rune bevægede sig rundt og kiggede på tegninger og motiver, gav gode råd om skygger og stregernes længde og nuancer og hvad man kunne gøre, en lille snak med alle deltagere om netop den tegning og det sted. Sådan en fin snak, man kan tage frem fra baghovedet, næste gang man tegner.

Efterfølgende satte Jens-Rune en lille udstilling op på en væg i forsamlingshuset, tegningerne skulle op og hænge, så vi kunne se hinandens, tæt på og på afstand, der blev peget og betragtet og snakket om tingene – der sker noget andet, når tegninger hænges op.
Jens-Rune sagde et par ord under kaffen og rabarberkagen. Så var udstillingen åben.

Billeder fra kunstworkshoppen