Laurbjerg 9. maj


Favrskov Kommune starter den 9. maj i Laurbjerg, hvor Pernille Stentofts sansevandring følges op af en workshop med Joaquin Zaragoza.

Borgerne i Laurbjerg fortæller om deres by:

Laurbjerg er en mindre by beliggende i den smukke natur i Favrskov Kommune, midt imellem Randers og Silkeborg. Byen har ca. 1.000 indbyggere, hvoraf de 200 er børn (14 år eller derunder). I Laurbjerg findes skole og SFO indtil 6. klassetrin, børnehave, idrætshal, kirke, forsamlingshus med spejderlokale i den ene fløj, en række virksomheder og købmand.

Laurbjerg ligger natursmukt blandt skove og bakker. Der bor mange ildsjæle, som hver dag kæmper for at gøre Laurbjerg til et godt sted at bo og leve.

Byen består fysisk af to dele Kongstrup og Laurbjerg på hver side af Lilleåen og er præget af jernbanen, der går igennem i Laurbjerg. Fra Laurbjerg kan man benytte Banestien, som er en tidligere jernbanestrækning, der er blevet asfalteret. Med Banestien er det muligt via stier at komme over Thorsø og Gjern til Silkeborg. Man kan også transportere sig via stier og grusveje over Langå til Randers.

Der et foreningsliv med idrætsforening, spejdergruppe, børnefolkedans, voksendans, borgerforening, foredragsforening, pensionistforening og lokalråd. Ved siden af forsamlingshuset overfor skolen er der tidsvarende ældreboliger, læge, Sparkøbmand, Gourmetrestaurant Fru Larsen med hotelværelser, Statoil tankstation med autoværksted og apotekshåndkøbsudsalg .

 

+ There are no comments

Add yours